5 redenen om te beginnen met unieke klantenbinding

Waarom zou je als bedrijf meer tijd moeten steken in het behouden van
bestaande klanten, ze zijn toch al klant? Laat me je een eerste vraag stellen: “is het makkelijker om nieuwe klanten aan te trekken of juist het behouden van klanten?”

Klantenbinding zorgt voor het behoud van klanten en stimuleert de verhoging van bestedingen. Geen tijd aan je klanten besteden, je zou het kunnen vergelijken met het volgende. Je ontvangt mensen met open armen, maar laat tegelijkertijd de achterdeur wagenwijd open staan. Wij geven je 5 redenen om meer te doen aan klantenbinding.

1. Klanttevredenheid is geen garantie voor klantenbinding

Uit onderzoek van Harvard Business Review blijkt dat een tevreden klant niet per definitie loyaal is aan een bedrijf. Er zit echter wel verschil tussen een tevreden en een heel erg tevreden klant.

Bij inzet van een Roadshow versterk je de band met een klant op verschillende manieren. Je bent makkelijk verplaatsbaar en kan gericht naar je doelgroep toe rijden. De persoonlijke aandacht die je hiermee creëert, maakt dat klanten zich serieus genomen voelen en ook de extra moeite die je neemt, zorgt voor meer waardering.

2. Liever één fan dan twee nieuwe klanten

Uit enkelen onderzoeken blijkt dat de hoeveelheid van herhalingsaankopen bij heel erg tevreden klanten veel hoger is dan bij gewoon ‘tevreden’ klanten. Ook staat in deze onderzoeken aangegeven dat 20% van je klanten vaak voor 80% van de omzet zorgt. Klinkt het dan gek wanneer ik zeg: “Liever één fan dan twee nieuwe klanten”?.

Een Roadshow zorgt voor het geven van onverdeelde aandacht aan je klanten. We rijden vaak Roadshows waarin het doel is om bestaande klanten te trainen en een nog betere uitleg te geven over de producten of diensten die ze gekocht hebben. Vaak worden er dan meteen extra mogelijkheden verkocht.

klantenbinding

3. Leer je klanten beter kennen

Je kunt klanten beter helpen en meer verkopen als je weet waar behoefte aan is. Regelmatig sturen bedrijven je een enquête en vragen om feedback, maar als je matig tevreden bent ga je deze dan invullen? Daarbij, ga je veel tijd besteden aan het typen van feedback? Met een Roadshow maak je persoonlijk contact.

Begrijp me niet verkeerd, we zijn zeker voor alle digitale ontwikkelingen. Maar we moeten het menselijke face-to-face-contact niet uit het oog verliezen, eens?

Het persoonlijke contact tijdens een Roadshow kan leiden tot een hoop bruikbare feedback en mogelijk zelfs tot een verbetering van je product of dienst.

4. Gratis reclame

Klanten die zo enthousiast over je zijn dat het fans worden zullen uit eigen initiatief reclame voor je maken. Waren jullie van plan om ergens langs de weg of op borden reclame te maken? Onze Roadshow trailers zijn groot en worden vaak door klanten bestickert met zichtbare logo’s.

Je hebt dus tijdens een Roadshow je eigen rijdende reclamezuil. Maar hoe maak je van een klant een fan? Je maakt van een klant een fan door ze op een unieke manier positief te verrassen. Een goed Roadshow concept kan de verwachtingen van je klanten overtreffen.

5. Unieke klantbeleving

Misschien maak je niet van elke klant die je langs gaat een fan. Toch zul je met een Roadshow een onuitwisbare indruk achterlaten. Klanten zullen je blijven herinneren, omdat deze ervaring uniek en niet alledaags is. Een Roadshow kan ook ingezet worden voor een combinatie waarbij je bestaande en potentiële nieuwe klanten bezoekt.

We zijn benieuwd en denken graag mee om voor jouw dienst of product een onderscheidende Roadshow te verzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Like ons op Facebook!

Contact

BrainCross Mobile Events B.V.
Delpratsingel 1
Postbus 4844
4811 AM Breda

T: +31 (0)76 – 700 21 32
E: info@Brain-Cross.com