Zo brengen wij oranje terug op het WK

Het WK is weer begonnen en dit maal schittert Oranje door afwezigheid. Maar wat zijn hier nu de oorzaken van. En misschien nog belangrijker hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we over vier jaar weer wel meedoen op het WK.

Bij Braincross Mobile Events hebben wij nagedacht over wat onze bijdrage voor een toekomstige oplossing zou kunnen zijn.

Oranje ploeg

Geen WK voor ons Oranje

Wanneer je kijkt naar de huidige selectie springen daar veel minder creatieve, technische en initiatiefrijke spelers uit. Daar we in voorgaande jaren nog sterspelers hadden zoals Johan Cruijff, Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy en Edwin van der Sar. Beschikt Oranje nu over veel minder spelers die bij de grote topclubs van Europa voetballen.

Toch is dit alles geen verrassing te noemen en hebben we dit met z’n allen zien aankomen. Zo organiseerde de KNVB al in 2014 een groot congres gericht op de toekomstige ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. Ook Johan Cruijff zag in 2010 al dat de ontwikkeling van technisch en vooral voetbal intelligente spelers uit de jeugd aan het afnemen was.

Zijn het alleen de technische kwaliteiten die (nu) ontbreken?

Nee, het ligt aan meer factoren alhoewel dit wel een deel van het probleem is. Voetbal is een teamsport en het zou dus niet alleen aan de technische kwaliteit van individuele spelers moeten liggen. Cor Pot (oud-bondscoach van Jong Oranje) vertelde aan het AD dat hij in 2009 al vond dat de jeugd wat “vlakjes” aan het worden was. Niet alleen de kwaliteit maar vooral ook de mentaliteit van veel jonge spelers was minder dan dat van voorgaande jaren. Jongeren lijken zich steeds meer druk te maken over randzaken om het voetbal heen in plaats van het voetbal zelf. Het eigen initiatief tonen lijkt steeds minder aanwezig en ontwikkelt.

cor pot

Hoe kunnen we dit tij keren?

Voor veel bedrijven is een Roadshow totaalconcept als marketingmiddel nog vrij onbekend, en weten niet hoe breed en creatief inzetbaar een Roadshow kan zijn.

Waar wij ons als Braincross Mobile Events qua marketingconcept onder andere in onderscheiden is niet alleen een goede mix in on en offline marketing. Nee, wij blinken uit in het verzinnen van een aansprekend totaalconcept waarbij we door middel van een Roadshow de marketingdoelstelling van een bedrijf kunnen behalen.

Wil je weten met wat voor Roadshow concept wij het toekomstig Oranje weer terug op het WK kunnen helpen? Of ben je benieuwd naar wat voor concept er bij jouw bedrijf zou passen? Vul dan hieronder je gegevens in en wij sturen je onze oplossing.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.