Creating Innovators

Innovatie door letterlijke kruisbestuiving middels een Roadshow.

Steeds meer bedrijven, organisaties en instellingen zien de noodzaak om te innoveren. Maar doordat iedereen kijkt vanuit zijn eigen perspectief, is het lastig iets vanuit een andere invalshoek te bekijken. Braincross Mobile Events is specialist op het gebied van innovatie en biedt het bedrijfsleven, organisaties en instellingen “de oplossing” zich hierin te ontwikkelen.

Mobiel kantoor

Hoe creëer je innovatie?

In het boek Creating Innovators schrijft Tony Wagner dat het niet belangrijk is wat je leert, maar wat je er mee kan = (creativiteit + kennis toepassen). “Kennis” kan je tegenwoordig tenslotte overal via internet opzoeken.

In de geest van het boek “Creating Innovators” draagt BrainCross Mobile Events middels haar Roadshow concepten graag bij om “kennis” breed en in de samenhang der dingen te bevorderen tussen bijvoorbeeld kennisinstituten en het bedrijfsleven. Hierdoor hopen wij kritische, creatieve en breed georiënteerde “innovators” te helpen ontwikkelen.

Help “The 21st Century Skills” verder te ontwikkelen en maak verbinding door middel van een van onze innovatieve Roadshow concepten.

Klik op een van de linkjes hieronder voor meer informatie over het boek en de schrijver.

Creating Innovators: Book Trailer
Play, passion, purpose: Tony Wagner at TEDxNYED

Creating innovators

Succesvol innoveren.

De mobiele trainingsruimte van Braincross Mobile Events biedt organisaties, bedrijven en instellingen een creatieve en mobiele ruimte om gezamenlijk te sparren over probleemstellingen. Wat de mobiele trainingsruimte van BrainCross Mobile Events uniek maakt ten opzichte van normale kantoorruimtes is dat er op elke gewenste plaats gebrainstormd kan worden. Dit maakt dat een oplossing van een probleem gelijk op locatie in de praktijk toegepast kan worden. Dit scheelt een hoop tijd en maakt het indelen van je werktijd een stuk efficiënter. BrainCross Mobile Events creëert en faciliteert hierbij het eerste mobiele innovatielab voor MKB Nederland.

Zorg dat jij je ook snel kunt aanpassen aan je omgeving.
De wereld verandert razendsnel en dat merk je aan alles. Wil jij je als ondernemer en of werknemer met je organisatie of bedrijf blijven ontwikkelen, dan volgen hier een aantal tips.

Zorg dat jij je ook snel kunt aanpassen aan je omgeving.
De wereld verandert razendsnel en dat merk je aan alles. Wil jij je als ondernemer en of werknemer met je organisatie of bedrijf blijven ontwikkelen, dan volgen hier een aantal tips.

Ga na of er onderwerpen binnen je organisatie beter kunnen en stimuleer je werknemers hierover mee te denken.

Of het nu thuis of op het werk is, denk gezamenlijk na over of er zaken anders kunnen binnen de organisatie. Blijf je werknemers triggeren hierover na te denken en beloon ze bij het aandragen van ideeën. Vaak komen de slimme ideeën van de werkvloer waar alles in de praktijk gedaan wordt

Blijf jezelf oriënteren en laat mensen van buiten het bedrijf is meedenken.

Elk bedrijf bekijkt zijn werkzaamheden vanuit hetzelfde perspectief. Wanneer je iemand vanuit een compleet ander perspectief laat meedenken kom je vaak tot een out of the box oplossing.

Digitaal is de toekomst.

De digitalisering ontwikkelt zich razendsnel, zorg als bedrijf voor een goede digitale basis en breidt deze waar kan verder uit.

Stap uit jouw comfort zone.

Nieuwe situaties vragen om een andere manier van aanpak. Door het veranderen van een standaard patroon zorg je ervoor dat je uitgedaagd wordt het op een creatieve manier op te lossen.

Verrassen is het nieuwe verkopen.

Zorg dat je anders bent dan anderen en verras je potentiële en huidige klanten. Originaliteit verkoopt.

Uitdaging/probleemstelling:
Hoe denk jij het verschil tussen de theoretische kennis van “kennisinstituten” en de praktische toepassingen in het “bedrijfsleven” te kunnen verkleinen?

Verbinding maken tussen organisaties, bedrijven en instellingen met een hypermoderne en vooruitstrevende Roadshow . Verbinding maken tussen mensen op de meest aansprekende, creatieve en resultaatgerichte manier is ons ultieme doel en missie.

Hieronder wat quotes uit het boek “Creating Innovators” van Tony Wagner.

*The innovator’s skills described in this book that allow you to ask the right questions, make
connections, observe, empathize, collaborate, and experiment. Finally, you need motivation.

*So you’ve got to have an idea, or a problem or a wrong that you want to right that you’re
passionate about;otherwise, you’re not going to have the perseverance to stick it trough.

*Fail early and fail often

*Learn to trust and to follow your instincts- perhaps one of the most important qualities of an
innovater.

*Childhood play, to adolescent passion, to adult purpose was fundamental in the development of intrinsic motivation.

*The world is changing so quickly that if you don’t think forward, by the time you figure out
what is happening, someone will have beaten you to market. We need people who think out
of the box, see the future in a different way, but organizations aren’t built to accommodate
this way of thinking.

Bekijk ook op youtube: “Doen is de beste manier van denken”

9 antwoorden
 1. Rick van D.
  Rick van D. zegt:

  Leuk stuk, ik ben ook van mening dat alleen theoretische kennis niet meer van deze tijd is. Google is een medium waar bijna alles op de vinden is. Innoveren lukt naar mijn idee het beste wanneer je iets vanuit een ander perspectief bekijkt, sparren met mensen uit een andere branche is dan ook vaak goed bij een degelijk proces.

  Beantwoorden
 2. Steven
  Steven zegt:

  Zonder theorie geen goede praktijk. Vrees ik. Een theorie helpt je de grenzen aan ter geven. Alleen dan weet je wanneer je fout zit. Theorie betekent dat je ook moet studeren. Boerenwijsheid zal het niet redden.

  Beantwoorden
 3. Justin
  Justin zegt:

  Goed stuk, gelijk aan hetgeen hierboven beschreven ben ik van mening dat parate kennis in de nabije toekomst zijn waarde zal verliezen. Informatie is overal te vinden en te reproduceren. Competenties daarentegen blijven cruciaal om succesvol te zijn, deze dienen meer en meer ontwikkelt te worden. Een frisse en objectieve kijk op business zal verrijkend werken.

  Beantwoorden
 4. Patrick Schipper
  Patrick Schipper zegt:

  Succesvol ondernemen betekent grenzen opzoeken. Je eigen grenzen, maar ook die van ‘het systeem’. Bijzonder leerzaam is het af en toe over die grenzen heen te gaan. Vaak blijkt dat je zelf tot meer in staat bent dan je dacht. En dat de grenzen van ‘het systeem’ bovendien best wat opgerekt kunnen worden. Kan het ècht niet, of dènk je alleen maar dat het niet kan? Verplaats je perspectief, durf de gebaande paden te verlaten en wees creatief. Neem kennis van de ervaring en standpunten van anderen en gebruik dit in je eigen business. Het werkt.

  Beantwoorden
 5. Frans de Groot
  Frans de Groot zegt:

  Inspirerend artikel! Ik gebruik zelf regelmatig de quote “Kennis haal je uit de boeken, ervaring uit de praktijk”. Je hebt praktijkervaring nodig om te kunnen innoveren. Innoveren is in mijn optiek evolueren…voortbouwen op hetgeen we geleerd hebben. Interessant van je roadshow is dat je daarmee bent ‘geëvolueerd’ naar wat er vandaag nodig is. We kennen allemaal de termen Business-to-business, to consumer, B2B, B2C…wat de roadshow doet is perfect aansluiten bij de huidige noodzaak naar B2P: Business-to-Person. Succes wordt louter nog bereikt als je bij de persoon, de individuele mens aankomt, rechtstreeks, recht in het hart. Erg inspirerend artikel dus!

  Beantwoorden
 6. Arjan Schrauwen
  Arjan Schrauwen zegt:

  Goed verhaal. En wij hebben inmiddels de ervaring dat kruisbestuiving tot leuke en praktische oplossingen kan leiden. De manier van leren en informatie ophalen zal zeker veranderen in de toekomst, de uitdaging zal zijn de grote hoeveelheid informatie bij de juiste mensen te krijgen.

  Beantwoorden
 7. Pieter Keeris
  Pieter Keeris zegt:

  Beste Paul,

  leuk artikel en prikkelende vraag: ik moest er even over nadenken.
  Hoe denk jij het verschil tussen de theoretische kennis van “kennisinstituten” en de praktische toepassingen in het “bedrijfsleven” te kunnen verkleinen?

  Waar ik mee worstel is de vraag wat je precies wilt bereiken met deze discussie:
  1. wil je graag reacties op de vraag of je mobiele training-trailer dé oplossing is om tot goede discussie te komen?
  2. Of wil je reacties over het inhoudelijke onderwerp: de brug slaan tussen theoretische kennisinstellingen en de praktijk?

  Ik reageer op beiden:

  1. de trailer/mobile office is slechts een middel en vorm; erg vernieuwend en idd overal tijdelijk inzetbaar. Niet meer dan dat.
  2. in de kern gaat het volgens mij over vraag 2: hoe sla je een brug tussen kennisinstellingen en de praktijk? Door eerst als manager je de theorie tot je te nemen. Zie reactie Steven. Vervolgens enkel vragen te stellen aan de mensen in de praktijk hoe zij oplossingen voor zich zien? Daarbij hou jij in je achterhoofd die theoretisch modellen, maar je noemt ze niet. Je probeert alleen door vragen te blijven te stellen (vooral 5x herhalen ‘waarom’) de afdeling zelf tot het antwoord te leiden wat jijzelf allang kent. Aldus begeleidt je de afdeling naar de oplossing die ze zelf ontdekken (terwijl jijzelf dit al dacht te weten) maar op deze manier omarmt de afdeling haar eigen oplossing en zal zich voor de volle 100% ervoor inzetten.Voordeel hierbij is dat je misschien tot nieuwe inzichten komt die je zelf nog niet eerder had gezien en de afdeling zich daarbij beloond ziet.

  Helpt dit?
  Mvg
  Pieter

  Beantwoorden
 8. Debbie Dermout
  Debbie Dermout zegt:

  Innovatie vindt plaats waar he schuurt. Het schuurt op het grensvlak tussen verschillende kennisgebieden en/of vakgebieden; het schuurt ook op het grensvlak tussen kennis en praktijk. Juist door verschillende inzichten en partijen bij elkaar te brengen onstaan nieuwe ideeen. Binnen NHTV vinde we het daarom belangrijk dat onze studenten geconfronteerd woden met die verschillende grensvlakken en de vaardigheid ontwikkelen om zich te laten inspireren vanuit verschillende hoeken om zo tot nieuwe oplossingen te komen.

  Beantwoorden
 9. Peter Kerstens
  Peter Kerstens zegt:

  Ik onderschrijf de stelling dat het maken van een verbinding tussen de ‘kennisinstituten’ en organisaties met praktische toepassingen innovatie stimuleert. Beide zullen zich dan wel open, lerend en kwetsbaar moeten durven opstellen. Ook de meningen en standpunten van huidige, voormalige en toekomstige klanten van het bedrijfsleven kunnen onder dezelfde omstandigheden bijzonder waardevol zijn.
  Ik heb niet de ervaring dat veel mensen in staat zijn hun eigen perspectief snel en/of ingrijpend aan te passen. Meer geloof ik in de bijdragen van mensen met een ‘frisse blik’.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *